rim
im

Nosztalgiázzunk!

megjelenés dátuma: 2010-07-29 » szerző: Urbán Tamás
Kedves BarátaIM!
Amikor néhány évvel ezelőtt az iWiW-en létrehoztuk a Régi Ifjúsági Magazin rajongóinak oldalát, nem sejtettük, hogy rajtunk kívül még olyan sokan (voltunk húszezren is!) emlékeztek arra az újságra amely 1965-ben indult. Tudjuk, hogy akkoriban csak az adminisztrációnak volt köszönhető, hogy soha nem engedték a lapot 350 000 példánynál többe nyomtatni. Fahiány volt az indok, de akkor is tudtuk, hogy (fa helyett) ideológiai okok szabtak határt a példányszámnak.
Most amikor egy hónappal ezelőtt a Facebook-on is indítottunk egy rajongói csoportot, bebizonyosodott még ma is sokan úgy emlékeztek a Magazinra, mint ifjúságuk szép emlékére. Több száz hozzászólást végigolvasva, bevallom nem számítottam erre a reagálásra, lelkesedésre. Nem titkolom: jólesett! Közel 20 évig voltam az Ifjúsági Magazin munkatársa (legtovább a sok munkatárs között, egészen addig, míg egyszer egy iskolában Kezét csókolommal köszöntek a diákok. Akkor döntöttem: ennyi! Ennek ellenére szerencsés embernek tarthattam/tartom magam az ott töltött évekért, hiszen azt csinálhattam, amihez kedvem volt, benne éltem a magyar valóságban, és ott lehettem minden rendezvényen. Az más kérdés, hogy anyagaim egy része abban az időben (ismert okokból) nem jelenthetett meg, ám elkészíthettem őket!

Mostanság rendezem az archívumomat, előkerülnek a régi negatívok, s velük a régi emlékek is. Elhatároztam: megosztok néhányat Veletek. Természetesen viszonzásul én is számítok a Ti emlékeitekre! Talán így teljesebb lesz a kép a Mi Ifjúságunkról!